T. Mikuš bude na trnavského župana kandidovať s podporou SNS

21.05.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) - Súčasný predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš bude na tento post v tohtoročných voľbách do vyšších územných celkov kandidovať aj s podporu SNS. Taký je záver dnešného stretnutia Mikuša so šéfom národniarov Andrejom Dankom, ktorý mu tlmočil rozhodnutie Krajskej rady SNS Trnava o podpore pre jeho kandidatúru ako nezávislého kandidáta.
Podľa Mikuša ho ozdravné procesy v SNS presvedčili o správnosti rozhodnutia túto podporu prijať. SNS zase pozitívne hodnotí jeho doterajšie aktivity ako župana. Národniari vnímajú predsedu Trnavského samosprávneho kraja ako osobnosť, ktorá je zárukou rozvoja a ekonomického rastu národnostne zmiešaného regiónu.
O post šéfa trnavského vyššieho územného celku sa bude uchádzať aj exminister životného prostredia József Nagy (Most-Híd). Svojho kandidáta, exministra zdravotníctva Ivana Uhliarika, mieni nasadiť do boja aj KDH. Smer-SD zatiaľ o svojom kandidátovi nerozhodol. Šéfka Smeru-SD v Trnavskom kraji Renáta Zmajkovičová odmietla špekulácie, že sociálni demokrati uvažovali o podpore bývalého trnavského krajského policajného riaditeľa Bystríka Stanka či súčasného predsedu Mikuša.
 

Vyberte región